16 Şubat 2014 Pazar

ÇİLEK REÇELİ VE PANKEK

Pazar kahvaltısında tatlı bir şeyler güzel olur diyerek uzun zamandır aklımda olan bu tatlı pankeki yaptım. Kahvaltılarda krep çoğunlukla yaptığım bir şey ama pankek denememiştim daha önce kısmet bugüneymiş. Pankek nedir? krepten ne farkı var? derseniz şöyle, pankek bir Amerikan kahvaltısıdır ve içine kabartma tozu koyulur. Yani krebin incesi makbulken pankekin kalını ve puf olanı sevilir. Ben reçel olarak çilek reçelini tercih ettim siz zevkinize göre farklı reçeller kullanabilir ya da nutella sürüp üzerine muz dilimleriyle daha farklı sunumlar hazırlayabilirsiniz :) afiyet olsun mutlu pazarlar...

MALZEMELER:

  • 1 su bardağı elenmiş un
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çimdik tuz
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ(içine)
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ(tavaya)
HAZIRLANIŞI:
  • Derin bir kaba unu elenir ve kabartma tozunu eklenerek karıştırılır.
  • Üzerine süt, yumurta, şeker, yağ ve tuzu eklenir.
  • Mikser ile iyice karıştırılır.
  • Tavaya yağ fırça ile sürülür ve kızana kadar beklenir.
  • Karışımdan küçük bir kepçe alınır ve tavaya daire şeklini alacak şekilde dökülür.
  • Pankekin üstünde kabarcıklar oluşmaya başlayınca tersine çevrilir ve tersi de pişirilir.
  • Hazırlanan pankekler üst üste koyulur ve reçel ile servis edilir.
Afiyet Olsun:)

4 yorum:

  1. Ben de aynı fikirdeyim, kalın ve puf olanı :))
    Çok güzel bir görüntü, çilek reçeli de çok hoş olur...ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  2. Reçel ve pancake daha ne olabilirki ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık canım..
    nefis görünüyor pankeklerin çok severimm :)
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. Puf Puf çilek reçelliyle de pek güzel olur :) Ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil