27 Şubat 2014 Perşembe

HAFİF HAVUÇ TATLISI

Kuzenimden öğrendim bu tatlıyı ve yemeye doyamadım. Hem yapması çok kolay hem de lezzetli :)

MALZEMELER:
  • 1 kg havuç
  • 2 su bardağı ceviz
  • 2 su bardağı sade bisküvi
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket krem şanti ve süt
  • Hindistan cevizi
HAZIRLANIŞI:
  • Havuçları rendeleyin, bisküvileri doğrayıcıdan geçirerek toz haline getirin ve cevizleri iri kalacak şekilde dövün.
  • Havuçları yayvan bir tencereye alın, üzerine suyu ve şekeri ekleyerek suyunu çekene kadar pişirin.
  • Havuçlar pişince ocaktan alın ve başka bir kapta ceviz ve bisküviyi ekleyerek iyice karıştırın.
  • Elde ettiğiniz havuç karışımını soğuyana kadar bekletin.
  • Krem şantiye üzerinde belirtilen kadar süt ekleyip dolapta bekletin.
  • Tatlı soğuduktan sonra üzerine krem şantiyi yayın, üzerine hindistan cevizi dökün  ve servis edin.
  Afiyet Olsun :)

3 yorum:

  1. Ellerine sağlık benim sık yaptığım bir tatlı ama bunun sunumu hoşuma gitti afiyet şeker olsun...

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık canım..
    tatlın nefis görünüyor..
    yapılası, yenilesi :)

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık çok lezzetli bir tatlı olmuş sevgiler...

    YanıtlaSil