4 Mart 2014 Salı

SULTAN LOKUMU

Hem lezzetli hem güzel yapımı da çok çok kolay, yumuşacık sultan lokumu afiyet olsun :)
MALZEMELER:
  • 1 litre süt
  • 250 gr margarin( rengi beyaz olsun istediğimden tereyağı kullanmadım)
  • 2 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • Hindistan cevizi
HAZIRLANIŞI:
  • Un ve yağı ocakta kavurun.
  • Şekeri ekleyip biraz daha kavurun.
  • Üzerine sütü karıştırarak azar azar ekleyin.
  • Muhallebi kıvamı alana kadar karıştırarak pişirin.
  • Ocaktan aldığınız karışıma vanilya ekleyip 5-10 dk çırpıcı ile karıştırın.
  • Geniş bir kaba aldığınız karışımı buzdolabında en az 3 saat bekletin.
  • 3 saatin sonunda lokumu buzdolabından çıkarın ıslattığız elinizle ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlayın ve hindistan cevizine bulayın.
  • **Dilerseniz topları yuvarlarken içine dövülmüş ceviz de ekleyebilirsiniz.**
  • Hazırladığınız topları bir gece buzdolabında bekletin.
  • ***Bu ölçülerle yaklaşık 60-70 adet lokum çıkar.***
Afiyet Olsun :)


2 yorum:

  1. ellerine sağlık canım..
    çok seviyorum ben bu lokumları miss gibi ...
    afiyetle..

    YanıtlaSil
  2. Elinize sağlık tam bir lokum olmuş sevgiler...

    YanıtlaSil