2 Mayıs 2014 Cuma

MEŞHUR TAVUK ÇORBAM (HASTA ÇORBASI)

Yapmayı öğrendiğim ilk çorba olduğundan mı tavuğa bayıldığımdan mı bilmiyorum başımın tacı bu tarif :) kendim ekşici olduğumdan sever mi sevmez mi demeden misafirlere de bol ekşili yapıyorum şimdiye kadar da sevmeyen çıkmadı :) Masanızda ak pak lezzetli bir çorba olsun derseniz ya da hastayım iyi gelsin isterseniz mutlaka deneyin :) afiyet olsun.

MALZEMELER:

  • 2-3 tavuk butu ya da 1 kalçalı but
  • 1 su bardağı çorbalık erişte
  • 3/4 su bardağı yarma buğday( önceden haşlanacak)
  • Tuz
1. Terbiye için: 2 yemek kaşığı tereyağı,2 yemek kaşığı un
2. Terbiye için: 1 yumurta sarısı, 2 yemek kaşığı yoğurt, 1 limon


HAZIRLANIŞI:
  • Önce tavuğu 7 su bardağı su ile biraz tuz ekleyerek tavuklar yumuşayana kadar pişirin.
  • Yarma buğdayı yıkayıp haşlayın.
  • Tavuğun suyunu bir kaba süzün ve tavukları ufak ufak didikleyin.
  • Bir tencerede tereyağı ve unu unun kokusu çıkana kadar kavurun.
  • Tavuk suyunu karıştırarak yavaş yavaş tencereye ekleyin.
  • Tavuk suyunun içine erişte ve yarmaları ekleyin ve kaynatın.
  • Kaynayınca tavuk parçalarını da ekleyin.
  • Başka bir kapta yumurta sarısı, yoğurt ve limonun suyunu karıştırın.
  • Hazırladığınız terbiyeye tencerede ki tavuk suyundan azar azar ekleyerek karıştırın böylece terbiyeyi tencereye eklediğinizde tutmayacaktır.
  • Terbiyeyi alıştırdıktan sonra azar azar ve karıştırarak çorbaya ekleyin.
  • 1-2 dk daha kaynatın ve çorbanız hazır.
Afiyet Olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder