8 Ocak 2014 Çarşamba

KIŞLIK KONSERVEDEN DOMATES ÇORBASI :)

   Domates çorbası sadece yaza kalmasın kışın da ayrı kalmayalım diye anne yapımı domates konservelerini çıkarttım hemen :) soğuk kış günlerinde yapabileceğiniz lezzetli sıcacık bir çorba, afiyet olsun...
Malzemeler:

  • 800 gr konserve domates( ben 500 gr sade domates, 300 gr ise biber-domates karışımı konserve kullandım)
  • 1 küçük kuru soğan
  • 1 küçük boy patates ( rendelenmiş)
  • 1 havuç ( rendelenmiş)
  • Yarım yemek kaşığı salça( sadece domates konserve kullanırsanız biber salçası, biber-domates karışık kullanırsanız domates salçası kullanabilirsiniz)
  • 1/3 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı kaynar su
  • 1'er çay kaşığı kekik ve reyhan
  • Tuz
Hazırlanışı:
  • Tencereye sıvı yağ ve un koyularak kavrulur.
  • Soğanlar tencereye eklenir ve bir kaç dakika kavrulur.
  • Kekik ve reyhan eklenir.
  • Rendelenmiş patates  ve havuç eklenir ve 2 dk kavrulur.
  • Domatesler eklenir ve 15-20 dk pişirilir.
  • 2 bardak kaynar su ve tuz eklenerek bir kaç dk daha kaynatılır.
  • Tercihe göre üzerine kaşar peyniri ya da krema eklenebilir
***Patates ve havucu hem tat hem de kıvam vermesi için kullanıyorum. Eğer koyu kıvamlı çorba istemiyorsanız un kullanmayabilirsiniz. Patates ve havuç yeterli olacaktır.
Afiyet olsun :)

22 Aralık 2013 Pazar

SÜRPRİZ KEK


Yiyenleri şaşırtan sürpriz kek tarifini “sendepişir”(http://www.sendepisir.com) de gördüm ve yaptım. Ağır bir şey olmasın, hafif bir kek olsun derseniz ve hindistan cevizi de severseniz tam size göre bir kek :)  
MALZEMELER:
4 yumurta( ikisinin akı içi için ayrılacak)
1 su bardağı toz şeker
1,5 çay bardağı süt
1,5 çay bardağı sıvı yağ
80 gr çikolata
1 su bardağı elenmiş un
2 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu ve 1 paket vanilya
İÇİ İÇİN:
2 yumurta akı
1 çay bardağı pudra şekeri
7 yemek kaşığı hindistan cevizi  
Bunlar mikserde çırpılarak elde ufak toplar haline getirilir.
HAZIRLANIŞI:
  • Önce ikisinin akı ayrılmış 4 yumurta şekerle beraber çırpılır.
  • Çikolatalar küçük parçalara ayrılıp ısıtılan sütün içinde eritilir.
  • Yumurta şeker karışımına yağ, çikolata-süt karışımı, kakao, un, kabartma tozu ve vanilya sırayla eklenir.
  • Kek karışımı küçük kek kalıplarının yarısına gelecek şekilde dökülür.
  • Top şekline getirilen hindistan cevizi karışımı birer tane olmak üzere kek kalıplarına koyulur. 
  • Geri kalan kek karışımı hindistan cevizi toplarını kapatacak şekilde kek kalıplarına dökülür.
  • 170 derece fırında 40 dk pişirilir.
  • Fırından çıkan keklerin üzerine soğuk süt ve kakao karışımından ikişer yemek kaşığı dökülür.
  • İsteğe göre grazür ya da çikolata sosu ile keklerin üzeri süslenebilir. Afiyet olsun :)

MERHABA :)


Merhaba:)
 Zaman zaman hüzünlü, zaman zaman heyecanlı ama hep umutlu, uzak köylerden birinde mutlu bir minikler öğretmeniyim. Yemek yemeyi hep sevdim ama şimdi yapmayı daha çok seviyorum. Ben ufak mutfağımda acemi bir kepçe olarak tencereleri yeni yeni karıştırıyorum. Öğrenmek ve öğrendiklerimi paylaşmak için ufak mutfağı yazmaya başladım, mutfağıma bekliyorum :))