9 Ocak 2014 Perşembe

MANTARLI TAVUK SOTE

Malzemeler:
  • 2 tavuk göğsü
  • 500 gr kültür mantarı
  • 1 büyük kuru soğan
  • 1 yeşil biber
  • 3 domates yada 500 gr domates konservesi
  • 1/3 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz ve karabiber
Hazırlanışı:
  • Geniş bir tencereye çok az yağ dökülerek tavuklar eklenir.
  • Tavuklar suyunu salıp çekene kadar pişirilir.
  • Soğan ve sarımsaklar eklenerek bir kaç dk kavrulur.
  • Mantarların sapları ayrılır ve ince ince doğranır. Saplar da boyuna ince ince ya da yuvarlak şekilde doğranır.
  • Doğranan mantarlar tencereye eklenerek kapağı kapatılır. Mantarlar suyunu salıp çekene kadar pişirmeye bırakılır.
  • Mantarlar suyunu çektikten sonra küp küp doğranan domates ve biberler eklenir. 
  • Tuz ve karabiber eklenerek 10 dk pişirilir. 
                                                             Afiyet Olsun :)

8 Ocak 2014 Çarşamba

KIŞLIK KONSERVEDEN DOMATES ÇORBASI :)

   Domates çorbası sadece yaza kalmasın kışın da ayrı kalmayalım diye anne yapımı domates konservelerini çıkarttım hemen :) soğuk kış günlerinde yapabileceğiniz lezzetli sıcacık bir çorba, afiyet olsun...
Malzemeler:

  • 800 gr konserve domates( ben 500 gr sade domates, 300 gr ise biber-domates karışımı konserve kullandım)
  • 1 küçük kuru soğan
  • 1 küçük boy patates ( rendelenmiş)
  • 1 havuç ( rendelenmiş)
  • Yarım yemek kaşığı salça( sadece domates konserve kullanırsanız biber salçası, biber-domates karışık kullanırsanız domates salçası kullanabilirsiniz)
  • 1/3 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı kaynar su
  • 1'er çay kaşığı kekik ve reyhan
  • Tuz
Hazırlanışı:
  • Tencereye sıvı yağ ve un koyularak kavrulur.
  • Soğanlar tencereye eklenir ve bir kaç dakika kavrulur.
  • Kekik ve reyhan eklenir.
  • Rendelenmiş patates  ve havuç eklenir ve 2 dk kavrulur.
  • Domatesler eklenir ve 15-20 dk pişirilir.
  • 2 bardak kaynar su ve tuz eklenerek bir kaç dk daha kaynatılır.
  • Tercihe göre üzerine kaşar peyniri ya da krema eklenebilir
***Patates ve havucu hem tat hem de kıvam vermesi için kullanıyorum. Eğer koyu kıvamlı çorba istemiyorsanız un kullanmayabilirsiniz. Patates ve havuç yeterli olacaktır.
Afiyet olsun :)