9 Ocak 2014 Perşembe

MANTARLI TAVUK SOTE

Malzemeler:
  • 2 tavuk göğsü
  • 500 gr kültür mantarı
  • 1 büyük kuru soğan
  • 1 yeşil biber
  • 3 domates yada 500 gr domates konservesi
  • 1/3 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz ve karabiber
Hazırlanışı:
  • Geniş bir tencereye çok az yağ dökülerek tavuklar eklenir.
  • Tavuklar suyunu salıp çekene kadar pişirilir.
  • Soğan ve sarımsaklar eklenerek bir kaç dk kavrulur.
  • Mantarların sapları ayrılır ve ince ince doğranır. Saplar da boyuna ince ince ya da yuvarlak şekilde doğranır.
  • Doğranan mantarlar tencereye eklenerek kapağı kapatılır. Mantarlar suyunu salıp çekene kadar pişirmeye bırakılır.
  • Mantarlar suyunu çektikten sonra küp küp doğranan domates ve biberler eklenir. 
  • Tuz ve karabiber eklenerek 10 dk pişirilir. 
                                                             Afiyet Olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder