11 Ocak 2014 Cumartesi

ISPANAKLI KREP

   Krep diye bildiğim pek de sık yemediğim yemeği Gümüşhane'ye atandıktan sonra "Kaygana" olarak devamlı görmek gayet güzeldi. Bildiğimiz krep aslında "kaygana" ama yağı içine değil tavaya dökerek yapıyorlar. Sade olarak da pek görmedim genelde içine yeşillik koyuyorlar gayet de güzel oluyor. Ben de bu fikirden esinlenip buzdolabında sakin sakin duran ıspanağı gözüme kestirdim :) cumartesi kahvaltısına hemen bir krep çıkıverdi.

Malzemeler:
  • 2 su bardağı süt
  • 2 su bardağı un
  • 2 yumurta
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı ıspanak
  • Bir tutam dereotu
  • Tuz
Hazırlanışı:
  • Süte ıspanak ve dere otu eklenerek  robottan geçirilir.
  • Süt, ıspanak ve dere otu karışımına yağ ve yumurta eklenir.
  • Un yavaş yavaş karışıma eklenir ve karıştırılır.
  • Son olarak da tuzu eklenir.
  • Tavaya bir kaç damla sıvı yağ bir defaya mahsus dökülür.( Daha sonrakilerde tavaya yağ dökülmez)
  • Tava iyice kızdıktan sonra karışımdan ufak bir kepçe ile alınır ve tavaya dökülür.
  • Krebin altı pişince çevrilerek diğer tarafında pişirilir.
  • Sıcak olarak servis yapılır.
Afiyet Olsun :)

9 Ocak 2014 Perşembe

EN EN İYİ BROWNİ :)

Gerçekten browni yapmak isteyip bir sürü aramadan sonra en sevdiğim adreslerden birinde bulmuştum "en güzel browni" tarifini(http://www.portakalagaci.com/oburcuk/2006/04/en_gzel_islak_k.html).
Hazırlarken bir kaç değişiklikle ortaya bu tarif çıktı. Yalnız ben aldanıp fazla pişirdim kekin ortası çok yumuşak ve güzel ama kenarlar biraz daha kuru o yüzden 5 dk erken almakta fayda var :)


Malzemeler:

  • 1 su bardağı eritilmiş tereyağı
  • 4 yumurta
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • Bir paket vanilya
  • 2/3 su bardağı kakao
  • Yarım tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz
Hazırlanışı:
  • Yağ, vanilya ve şeker çırpılır.
  • Yumurtalar teker teker eklenir.
  • Un ve kabartma tozu ayrı bir yerde karıştırılır. 
  • Karışıma yavaş yavaş un karışımı eklenir. Son olarak cevizler eklenir ve karışım 24 cm'lik kalıba dökülür.
  • 175' de 25 dk kadar pişirilir. 
  • Sade olarak servis edebileceğiniz gibi benim yaptığım gibi kremşanti ve çikolata sosu ile de süsleyip hazırlayabilirsiniz.
                                                                      Afiyet Olsun :)