11 Ocak 2014 Cumartesi

ISPANAKLI KREP

   Krep diye bildiğim pek de sık yemediğim yemeği Gümüşhane'ye atandıktan sonra "Kaygana" olarak devamlı görmek gayet güzeldi. Bildiğimiz krep aslında "kaygana" ama yağı içine değil tavaya dökerek yapıyorlar. Sade olarak da pek görmedim genelde içine yeşillik koyuyorlar gayet de güzel oluyor. Ben de bu fikirden esinlenip buzdolabında sakin sakin duran ıspanağı gözüme kestirdim :) cumartesi kahvaltısına hemen bir krep çıkıverdi.

Malzemeler:
  • 2 su bardağı süt
  • 2 su bardağı un
  • 2 yumurta
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı ıspanak
  • Bir tutam dereotu
  • Tuz
Hazırlanışı:
  • Süte ıspanak ve dere otu eklenerek  robottan geçirilir.
  • Süt, ıspanak ve dere otu karışımına yağ ve yumurta eklenir.
  • Un yavaş yavaş karışıma eklenir ve karıştırılır.
  • Son olarak da tuzu eklenir.
  • Tavaya bir kaç damla sıvı yağ bir defaya mahsus dökülür.( Daha sonrakilerde tavaya yağ dökülmez)
  • Tava iyice kızdıktan sonra karışımdan ufak bir kepçe ile alınır ve tavaya dökülür.
  • Krebin altı pişince çevrilerek diğer tarafında pişirilir.
  • Sıcak olarak servis yapılır.
Afiyet Olsun :)

4 yorum: