MALZEMELER:
- 1 kase beyaz peynir
- 1 kase kaşar peyniri
Makarna için:
- Yarım paket fırın makarna
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Su
Beşamel sos için:
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı süt
- 1 çay kaşığı tuz
Kıymalı iç için:
- 200 gr kıyma
- 1 orta boy soğan
- 1 domates
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 su bardağı kaynar su
- Tuz ve karabiber
HAZIRLANIŞI:
- Makarna kaynar suya tuz ve bir iki damla yağ ile atılır ve pişirilir.
- Soğan ince ince doğranır ve tavada sotelenir.
- Sarımsaklar ince ince kıyılır ve soğana eklenir.
- Kıyma tavaya eklenerek kavrulur.
- Domates ve salça eklenip 5 dk pişirilir.
- Üzerine baharatları ve su koyulur. Suyunu çekene kadar pişirilir.
- Beşamel sos için tereyağı ve un kavrulur. Üzerine karıştırarak süt eklenir. 1 çay kaşığı tuz eklenir ve koyulaşana kadar karıştırarak pişirilir.
- Pişen makarna süzüldükten sonra üzerine beşamel sos ve beyaz peynir eklenir ve karıştırılır.
- Borcama önce makarna karışımının yarısı koyulur. Ardından kıymalı iç koyulup kalan makarna üstüne eklenir.Son olarak rendelenmiş kaşar peyniri eklenerek fırına verilir. 200 derece fırında 25 dk pişirilir.
Afiyet Olsun :)
kamile atlı_kıyma ve makarnanın muhteşem buluşması :)
YanıtlaSil