12 Ocak 2014 Pazar

BROKOLİ ÇORBASI

Malzemeler:

  • Yarım kilo brokoli
  • 1 küçük soğan
  • 1 küçük havuç
  • 1 küçük patates
  • 1 diş sarımsak
  • 4 su bardağı su
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • Karabiber ve tuz
Hazırlanışı:
  • Soğan, patates ve havuç soyularak küp küp doğranır.
  • Doğranan sebzeler ve çiçeklerine ayrılan brokoli bir tencereye koyulur.
  • Tencereye 4 su bardağı su eklenerek haşlanmaya bırakılır.Sebzeler yumuşayıp haşlandıktan sonra süzülür. Süzülen sebze suyu bir kaba sebzeler başka bir kaba ayrılır.
  • Yeni bir tencerede tereyağı eritilerek un kavrulur.
  • Üzerine yavaş yavaş 2 su bardağı sebze suyu eklenir.
  • 1,5 su bardağı süt de eklenir.
  • Ayrılan sebzeler tencereye eklenir ve bir kaç dk pişirilir.
  • Blender yardımı ile pürüzsüz olana kadar karıştırılır.
  • Bir taşım daha kaynatılır.
  • Tuz ve karabiber eklenir.
*** Dilerseniz çorbanızı ocaktan aldıktan sonra 50 ml hazır krema ekleyerek daha tatlı hale getirebilirsiniz.
Afiyet Olsun:)

1 yorum:

  1. Tesadüfen bloğunuzu gördüm. Sayfanızı çok beğendim. Aramıza "hoş geldiniz" demek istedim. Tekrar görüşmek dileğiyle...

    YanıtlaSil