13 Ocak 2014 Pazartesi

PİRİNÇ SALATASI

Malzemeler:
  • 1,5 su bardağı çin(ince) pirinci
  • 2 orta boy havuç
  • Mısır
  • 4,5 adet yeşil soğan
  • 1 yaprak marul
  • 1 adet kırmızı tatlı biber
  • Dereotu
  • 1 büyük salatalık turşusu
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 su bardağından biraz daha fazla sıcak su
  • SOS: zeytinyağı,tuz ve limon
Hazırlanışı:

  • Pirinç yıkanır ve ılık suda 10,15 dk bekletilir.
  • Pirinç süzülür ve aynen pilav yapar gibi önce yağda biraz kavrulur ardından sıcak su ve tuz eklenerek pişmeye bırakılır.
  • Diğer tarafta havuç rendelenir.
  • Yeşil soğan, salatalık turşusu, kırmızı biber, marul ve dere otu küçük küçük doğranır.
  • Mısır da eklenerek malzemeler karıştırılır.
  • Pişen pilav ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır.
  • Pilav soğuduktan sonra diğer malzemelere eklenir.
  • Son olarak zeytinyağı, tuz ve limon eklenerek salatanız hazır hale gelir:)
*** Pirinçler ocaktan alınınca demlenmesi için 10 dk pilav gibi bekletilir. Ardından soğuması için başka bir kaba alınarak arar ara soğuyana kadar karıştırılır. Başta sanki salata için lapa gibi görünebilir ancak soğudukça güzelleşecektir:)
                                                                       Afiyet olsun :)


4 yorum:

  1. görüntü şahane olmuş, eline sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Rengarenk bir salata çok güzel görünüyor, eline sağlık Afiyetle ..

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel olmuş, renkli renkli, ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  4. nefis görünüyor
    ellerinize sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil