- Yarım kilo brokoli
- 1 küçük soğan
- 1 küçük havuç
- 1 küçük patates
- 1 diş sarımsak
- 4 su bardağı su
- 1,5 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı un
- Karabiber ve tuz
Hazırlanışı:
- Soğan, patates ve havuç soyularak küp küp doğranır.
- Doğranan sebzeler ve çiçeklerine ayrılan brokoli bir tencereye koyulur.
- Tencereye 4 su bardağı su eklenerek haşlanmaya bırakılır.Sebzeler yumuşayıp haşlandıktan sonra süzülür. Süzülen sebze suyu bir kaba sebzeler başka bir kaba ayrılır.
- Yeni bir tencerede tereyağı eritilerek un kavrulur.
- Üzerine yavaş yavaş 2 su bardağı sebze suyu eklenir.
- 1,5 su bardağı süt de eklenir.
- Ayrılan sebzeler tencereye eklenir ve bir kaç dk pişirilir.
- Blender yardımı ile pürüzsüz olana kadar karıştırılır.
- Bir taşım daha kaynatılır.
- Tuz ve karabiber eklenir.
*** Dilerseniz çorbanızı ocaktan aldıktan sonra 50 ml hazır krema ekleyerek daha tatlı hale getirebilirsiniz.
Afiyet Olsun:)
Tesadüfen bloğunuzu gördüm. Sayfanızı çok beğendim. Aramıza "hoş geldiniz" demek istedim. Tekrar görüşmek dileğiyle...
YanıtlaSil