- 800 gr konserve domates( ben 500 gr sade domates, 300 gr ise biber-domates karışımı konserve kullandım)
- 1 küçük kuru soğan
- 1 küçük boy patates ( rendelenmiş)
- 1 havuç ( rendelenmiş)
- Yarım yemek kaşığı salça( sadece domates konserve kullanırsanız biber salçası, biber-domates karışık kullanırsanız domates salçası kullanabilirsiniz)
- 1/3 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı kaynar su
- 1'er çay kaşığı kekik ve reyhan
- Tuz
Hazırlanışı:
- Tencereye sıvı yağ ve un koyularak kavrulur.
- Soğanlar tencereye eklenir ve bir kaç dakika kavrulur.
- Kekik ve reyhan eklenir.
- Rendelenmiş patates ve havuç eklenir ve 2 dk kavrulur.
- Domatesler eklenir ve 15-20 dk pişirilir.
- 2 bardak kaynar su ve tuz eklenerek bir kaç dk daha kaynatılır.
- Tercihe göre üzerine kaşar peyniri ya da krema eklenebilir
***Patates ve havucu hem tat hem de kıvam vermesi için kullanıyorum. Eğer koyu kıvamlı çorba istemiyorsanız un kullanmayabilirsiniz. Patates ve havuç yeterli olacaktır.
Afiyet olsun :)
Yok böyle bir lezzet :)
YanıtlaSilÇorba sevenler için harika bir lezzet deneyeceğim :)
YanıtlaSil